Dwarsfluitles in Amsterdam door Christine van Rooijen

voor jong en oud, beginners en gevorderden

Masterclass

Voor jonge leerlingen tot 18 jaar wordt veel georganiseerd door fluitspelend Nederland. Omdat er ook veel ambitieuze volwassen amateurleerlingen zijn die zich graag blijven ontwikkelen organiseert Christine samen met een collega-docent masterclasses.

Op 19 januari 2013 in het Muziekpakhuis in Amsterdam vond de eerste masterclass plaats: Franse Fluitmuziek door Vincent Cortvrint, fluitist en piccoloist in het Koninklijk Concertgebouworkest en hoofdvakdocent fluit aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA).
Op 21 maart 2015 hadden we de eer dat Kersten Mc Call, solofluitist van het KCO en hoofdvakdocent op het CvA een masterclass kwam geven en op 23 maart 2017 maakte barok-ster Jed Wentz tijd vrij om bij ons een masterclass/ workshop te gegeven. Deze dagen waren voor iedereen zeer inspirerend. Ook leerlingen die niet actief deelnamen hebben er veel van opgestoken. Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.


Foto boven: Kersten Mc Call, midden: Vincent Corvint, onder: Jed Wentz

Kersten Mc Call dwarsfluit

Vincent Corvint dwarsfluit

Jed Wentz dwarsfluit

Yoga

Hoe meer ruimte van binnenuit in je lichaam, hoe mooier je fluitspel en misschien nog wel belangrijker: hoe groter je speelplezier! Om die ruimte op te zoeken, ook als je thuis studeert, is het fijn om een aantal oefeningen paraat te hebben. Yoga biedt vele oefeningen die hier erg geschikt voor zijn. Om ze zo optimaal mogelijk uit te kunnen voeren - en ze ook goed uitgelegd te krijgen - werkt Christine samen met yogadocente Helene Heslenfeld. Een paar keer per jaar geeft zij aan een yogales die speciaal op fluitisten is toegespitst. Helene is yogadocent in Amsterdam met jarenlange ervaring, ook op gebied van RSI. In Helenes lessen is er veel persoonlijke aandacht en de correcties die Helene geeft zijn al voor veel mensen 'eye-openers' geweest.


De yoga les staat los van de reguliere lessen; het staat je dus helemaal vrij om wel of niet mee te doen.

De lessen worden gegeven in de studio van Helene in Oud West. Je krijgt na de les de oefeningen mee naar huis op papier als geheugensteuntje.