Dwarsfluitles in Amsterdam door Christine van Rooijen

voor jong en oud, beginners en gevorderden

Leerlingen over de les

Vol passie en met liefde voor muziek, techniek en de fluit weet Christine met rust en aandacht binnen no time het onderste uit de kan te halen. Een docente die mij op vele vlakken inspireert.
Anne Rie, 29 jaar, artiest (danseres/ musicus oa bij Tineke Schouten)

Les bij Christine is superleuk, vlak voor een vakantie doen we altijd een feestles met spelletjes! Door het jaar heen moet je wel oefenen en ik speel ook veel samen met andere leerlingen. We spelen met de uitvoering op mooie plekken zoals in de Hallen of in een heel oud kerkje (Onze Lieve Heer op Zolder). Dat vind ik spannend maar vooral onwijs leuk om iedereen te horen!
Julia, 10 jaar

Voor een grote theatertour moest ik binnen een paar maanden fluit leren spelen. Een hele uitdaging die Christine samen met mij is aangegaan. Met vertrouwen, persoonlijke aandacht en haar heldere manier van lesgeven heeft ze mij fantastisch klaargestoomd. Nu speel ik dankzij Christine avond aan avond een fluitsolo voor uitverkochte zalen en voel ik me zeker over mijn spel. En het belangrijkste: ik geniet er onwijs van!
Esther, 26 jaar

Bij Christine leer je klank maken vanuit je hele lijf. De lessen zijn gezellig, ik ga altijd vrolijk en energiek naar huis, al  meer dan 10 jaar. Ook met mijn kamermuziekgroep/pianist kunnen we altijd terecht voor een fijne leerzame les in samenspel.
Marieke, 65 jaar

Voor theaterconcerten met mijn band heb ik les genomen bij Christine, de lessen waren fijn, en zeer professioneel. Goede focus op techniek en klank. Leuk om samen te spelen. Dank Christine!
Paul, zanger/ toetsenist Dandelion, 27 jaar

Ik vind fluit heel mooi. Bij Christine doen we spelletjes met lange tonen en klappen en we hebben een heel leuk boekje: fluiten met visjes. Met kerst kon ik al Jingle bells!
Marie, 7 jaar

Het fluitplezier staat in haar lessen voorop, Christine is daarbij een inspirerende gids. Er wordt veel aandacht besteed aan het spelen met een mooie toon. Voor mij geldt: op je 71e kun je nog zoveel leren, en fluitspelen houdt je jong!
Sandra, 71 jaar

Ik vind Christine als fluitdocent stimulerend en enthousiast, kritisch en serieus, met een goed gevoel voor humor en veel pit. Ik ga met veel plezier naar les!
Ailien, 43 jaar

Appje van de vader van Maite (8 jaar): Uitvoering was mooi gister! En Maite vond het weer superleuk! Niet geremd door al te veel muzikale kennis van zaken waren we onder de indruk: werkte inspirerend voor Maite!

Christine  is een stimulerende docent die mij op een prettige manier kan activeren en motiveren. Naast de individuele lessen beleef ik ook zeer veel plezier aan de verschillende ensembles waarin ik de afgelopen jaren heb gespeeld. Hier is ook mijn liefde voor de alt fluit ontstaan. Eerst als uitprobeersel, maar inmiddels speel ik iedere uitvoering wel in een samenstelling op de alt.
Maaike, 35 jaar

Sinds mijn 8ste zit ik op les bij Christine. Ze geeft me les op het scherpst van de snede en haalt op een fijne manier alles eruit wat erin zit - mede daardoor speel ik nu in zowel amateur als semi-professionele ensembles en orkesten, naast mijn werk als docent op een basisschool.
Kirsten, 32 jaar

Toen ik 12 was haalde mijn moeder me over op les te gaan bij Christine - ik stond op het punt te stoppen met fluitspelen. Goede stap! Christine heeft me dwars door de puberteit geholpen naar waar ik nu ben en ik ben blij dat ik ben doorgegaan! Nu is mijn tweewekelijkse fluitles een fijn vast punt om ook even tot mezelf te komen binnen het hectische leven dat ik als student heb.
Elke, 19 jaar

Ik liep door de Kanaalstraat langs het huis van Christine en toen hoorde ik fluit en ik vond het een mooi geluid en toen wilde ik op dwarsfluitles. Ik vind de lessen van Christine leuk omdat we soms een spelletje doen dan mag je een liedje liggend op de grond spelen (dan kan ik nog steeds een toon!) of zelf liedjes bedenken. En ik wil er beroemd mee worden.
Janna, 8 jaar

De lessen die ik bij Christine volg zijn voor mij belangrijk om op een goed niveau te blijven spelen, oa omdat ik 1ste fluit speelbij het kamerorkest ‘En Suite’ in Amsterdam. We werken aan toonvorming, articulatie, ontspanning en andere technische zaken die bij het fluitspelen naar voren komen. Ik vind het ook inspirerend en leerzaam om deel te kunnen nemen aan de masterclasses die Christine organiseert, oa gegeven door fluitisten van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Joost, 42 jaar

Op dwarsfluiten gaan, was voor mij (81 jaar) een hele grote stap. Spannend, want gaat mij dat nog lukken? En het begint na ruim 2 maanden wat te worden. Het is hard werken, maar zo leuk. Zeker door de fijne ondersteuning van Christine.
Mevrouw Hillebrink, 81 jaar